Monday, January 17, 2022

Resipi Masakan Paprik Menggunakan Pes Tomyam KakMas


Untuk Penyediaan Masakan Paprik:

1.   Perap (dada ayam/daging/fillet ikan/udang)  dengan Sos Tiram.

2.   Tumis wangi bawang merah, bawang putih, halia, serai and daun limau purut.

3.   Masukkan 2 sudu Pes Tomyam Special KakMas  dan tumis seketika.

4.   Masukkan (dada ayam/daging/fillet ikan/udang)  yang telah diperap dengan Sos Tiram.

5.   Seterusnya, masukkan bawang Holland, bunga kobis, jagung muda, lobak merah dan kacang panjang.  



6.   Masukkan campuran semua bahan; sos tiram, kicap dan air.

7.   Biar seketika dengan api perlahan dan kacau rata.


8.   Hidangkan panas. 

No comments:

Post a Comment

google.com, pub-5229426821154127, DIRECT, f08c47fec0942fa0