Monday, January 17, 2022

Cara Memasak Menggunakan Pes Tomyam Special KakMas

Cara Memasak Menggunakan Pes Tomyam Special KakMas


Untuk Penyediaan Tomyam:

 

1.      Panaskan 500ml (2 ½ cawan) air di dalam periuk. Masukkan 150g ayam, daging, isi ikan, udang, sotong yang telah dipotong menjadi ketulan kecil, 2 sudu Pes Tomyam Special KakMas, kacau rata, masak sehingga empuk.

2.      Tambahkan 8 kuntum (80g) bunga kobis, hirisan karet, jagung muda, rebus selama 5 minit.

3.      Kemudian, masukkan serai yang telah diketuk, potongan bawang besar, cendawan dan cili padi (jika suka pedas) biarkan sehingga masak.

4.      Sedia untuk dihidang bersama hiasan hirisan tomato, daun ketumbar dan lada besar.

No comments:

Post a Comment

google.com, pub-5229426821154127, DIRECT, f08c47fec0942fa0