Untuk lapisan bawah:
100 g beras pulut – dikosek dan ditoskan
3 ½ cawan santan
Cara membuatnya:
- Masak pulut terlebih dahulu.
- Gaulkan pulut dengan santan hingga rata.
- Masukkan pulut bersantan itu ke dalam loyang.
- Kukus hingga pulut masak, kemudian perata padatkan beras pulut dengan sehelai daun pisang. Ketepikan sekejap.
Untuk lapisan atas:
5 biji telur ayam segar
25 g tepung jagung
200 g gula pasir
2 cawan santan
½ sudu kecil garam
Cara-Cara Membuatnya:-
- Masukkan pula telur, gula, garam, santan dan pukul sehingga rata.
- Sambil memukul campuran telur itu, masukkan tepung jagung yang telah diayak sedikit demi sedikit sehingga rata semuanya.
- Selepas itu tuang ke atas pulut di dalam loyang dan kukus sekali lagi.
- Kukus sehingga masak. Biarkan sejuk.
- Siap untuk dipotong dan dihidangkan.
No comments:
Post a Comment