Wednesday, June 15, 2016

SAYUR KACANG PIS CAMPUR


Bahan-bahannya.
200 gram ayam bahagian dada dihiris kecil
1 sudu kecil kicap cair
½  sudu kecil gula
½ sudu kecil garam
1 kiub ayam Knorr
2 sudu besar minyak masak Vesawit
1 biji bawang besar
3 siung bawang putih
½ cawan air
150 gram karet potong memanjang
150 gram kacang pis

Cara-cara Membuatnya

1.       Perap isi ayam dengan kicap cair, gula, garam dan  kiub ayam Knorr
2.       Panaskan minyak masak kemudian goreng ayam hingga kuning keperangan.
3.       Masukkan daging ayam yang telah dihiris, masak sehingga separuh masak.
4.       Masukkan bawang putih dan bawang besar, goreng hingga layu.
5.       Masukkan air, karet dan kacang pis.
6.       Biarkan hingga mendidih, kacau.
7.       Bubuhkan garam secukup rasa.

No comments:

Post a Comment

google.com, pub-5229426821154127, DIRECT, f08c47fec0942fa0