Bahan-bahannya.
200 gram ayam bahagian dada dihiris kecil
1 sudu kecil kicap cair
½ sudu kecil gula
½ sudu kecil garam
1 kiub ayam Knorr
2 sudu besar minyak masak Vesawit
1 biji bawang besar
3 siung bawang putih
½ cawan air
150 gram karet potong memanjang
150 gram kacang pis
Cara-cara Membuatnya
1.
Perap isi ayam dengan kicap cair, gula, garam
dan kiub ayam Knorr
2.
Panaskan minyak masak kemudian goreng ayam
hingga kuning keperangan.
3.
Masukkan daging ayam yang telah dihiris, masak
sehingga separuh masak.
4.
Masukkan bawang putih dan bawang besar, goreng
hingga layu.
5.
Masukkan air, karet dan kacang pis.
6.
Biarkan hingga mendidih, kacau.
7.
Bubuhkan garam secukup rasa.
No comments:
Post a Comment