2 peket agar-agar
100 g pati buah oren
100 g kepingan coklat
1 tin susu cair
50 g gula
250 g biskut marrie
1 liter air
Cara-Cara Membuatnya:-
- Masak agar-agar sampai mendidih terlebih dahulu.
- Kemudian celupkan kepingan biskut marrie ke dalamnya satu persatu dan angkat untuk disejukkan sebentar.
- Masak pula susu cair dan gula, kacau sehingga sebati. Bahagikan kepada dua bekas adunan dengan menggunakan perasa berbeza. Satu diletakkan pati buah oren dan satu lagi loyang dibubuh perasa coklat dan digaul sebati.
- Ambil loyang, susun kepingan biskut tadi di atasnya sebelum dituang adunan perasa oren ke atasnya.
- Biarkan sebentar sebelum susun lagi kepingan biskut di atasnya.
- Tuangkan adunan perasa coklat pula. Buat berulangan sehingga selesai.
- Biarkan sejuk, potong kecil-kecil dan sedia untuk dihidang.
No comments:
Post a Comment