Saturday, April 8, 2000

PUDING ROTI


Bahan-bahan untuk membuat sos kastad:

1 tin susu cair
2 sudu tepung kastad
2 sudu gula

Cara membuat sos kastad:
  1. Gaul rata susu cair, tepung kastad dan gula.
  2. Panaskan sambil mengacau hingga mendidih, padamkan api. 

Bahan-bahan untuk membuat puding:


500 ml susu segar
8 keping roti
4 sudu gula halus
2 sudu mentega
2 biji telur ayam segar
1 sudu kecil esen vanilla
1 sudu tepung jagung
2 sudu kismis hitam

Cara-Cara Membuatnya:-

  1. Rendam roti yang telah dipotong 4 setiap satu bersama susu segar selama ½ jam di dalam loyang.
  2. Tuang ke dalam loyang bahan yang telah digaul rata.
  3. Bakar dalam ketuhar pada suhu 180°C selama ½ jam atau masak. Angkat dan sejukkan.
  4. Tuangkan sos di atas puding semasa menghidang. Siap untuk dihidang. Gaul rata dan kacau.



No comments:

Post a Comment

google.com, pub-5229426821154127, DIRECT, f08c47fec0942fa0