Bahan-bahan untuk membuat sos kastad:
1 tin susu cair
2 sudu tepung kastad
2 sudu gula
Cara membuat sos kastad:
- Gaul rata susu cair, tepung kastad dan gula.
- Panaskan sambil mengacau hingga mendidih, padamkan api.
Bahan-bahan untuk membuat puding:
500 ml susu segar
8 keping roti
4 sudu gula halus
2 sudu mentega
2 biji telur ayam segar
1 sudu kecil esen vanilla
1 sudu tepung jagung
2 sudu kismis hitam
Cara-Cara Membuatnya:-
- Rendam roti yang telah dipotong 4 setiap satu bersama susu segar selama ½ jam di dalam loyang.
- Tuang ke dalam loyang bahan yang telah digaul rata.
- Bakar dalam ketuhar pada suhu 180°C selama ½ jam atau masak. Angkat dan sejukkan.
- Tuangkan sos di atas puding semasa menghidang. Siap untuk dihidang. Gaul rata dan kacau.
No comments:
Post a Comment