Bahan-bahannya:-
500
gram santan
1 sudu
kecil garam
3
biji telur ayam segar
200
gram tepung gandum
100
gram gula
50
gram marjerin
2 sudu
tepung kastad
½
tin jagung berkrim
½
cawan bijan - goreng tanpa minyak
Cara-cara Membuatnya:-
1.
Masukkan semua bahan
kecuali bijan ke dalam pengaul. Gaul hingga sebati.
2.
Selepas digaul sebati,
masukkan ke dalam periuk dan masak sebentar di atas api.
3. Sementara itu, untuk elakkan bingka melekat selepas dimasak, leset
acuan atau loyang dengan marjerin.
4. Tuang adunan ke dalam
acuan/loyang. Taburkan bijan goreng di atasnya. Masukkan loyang ke dalam
ketuhar dan bakar pada suhu 180°C selama sejam / hingga masak.
5.
Sejukkan dan potong. Siap
untuk dihidang.
No comments:
Post a Comment