Thursday, July 12, 2001

BINGKA KASTAD


Bahan-bahannya:-

2 cawan tepung gandum
½ cawan tepung kastad
2 biji telur ayam segar
1 cawan gula pasir
½ cawan marjerin -dicairkan
410 ml susu sejat
4 cawan jus pandan
½ sudu kecil pewarna hijau
½ cawan bijan - goreng tanpa minyak

Cara-cara Membuatnya:-


1.                   Panaskan ketuhar pada suhu 180°C selama 10 minit.
2.                   Gaul kesemua bahan kecuali bijan dan tapis.
3.                   Sementara itu leset minyak pada acuan/loyang.
4.                   Masuk acuan/loyang ke dalam ketuhar. Bakar pada suhu 180°C   selama ½ jam.
5.                 Keluarkan dari ketuhar, taburkan bijan dan sambung bakar selama 20 minit atau sehingga nampak masak.
6.                   Sejukkan dan potong. Siap untuk dihidang.

No comments:

Post a Comment

google.com, pub-5229426821154127, DIRECT, f08c47fec0942fa0