Bahan-Bahannya:-
500 g keladi - dikukus empuk dan dipotong dadu
100 g udang kertas - dikupas kulitnya
10 g ikan bilis - ditumbuk kasar
3 tangkai daun sup - dihiris halus
1 ulas bawang besar - dimayang halus
1 biji lada merah - dihiris
1 sudu kecil gula pasir
1 biji telur ayam segar
Air
Garam - secukup rasa
Minyak masak
Cara-Cara Membuatnya:-
- Ayak tepung gandum dan satukan dengan garam dan gula.
- Kemudian masukkan udang kertas, ikan bilis,daun sup, bawang besar, lada merah dan telur sambil digaul rata.
- Setelah itu masukkan pula air mengikut kepekatan adunan yang sesuai. Akhir sekali, campurkan keladi.
- Sudukan adunan ke dalam kuali dan goreng sehingga kuning keemasan.
- Hidangkan bersama sos cili.
No comments:
Post a Comment