Thursday, April 11, 2002

PUDING ROTI COKLAT


Bahan-bahannya:-

1 buku kecil roti
1 liter susu coklat kotak
3 sudu gula perang
2 biji telur ayam segar -pukul
1 sudu mentega cair
1 sudu kecil esen vanilla
50 gram coklat urai
50 gram coklat cair

Cara-cara Membuatnya:-


  1. Potong-potong roti pada saiz kecil.
  2. Gaul rata susu dengan mentega cair, gula dan telur.
  3. Masukkan roti dan rendam selama 1 jam.
  4. Masukkan coklat urai dan gaul rata.
  5. Leset mentega pada loyang. Masukkan adunan ke dalam loyang dan bakar pada suhu 180°C selama 1 jam.
  6. Sejukkan dan tuang serata pada permukaan dengan coklat cair. Potong kecil dan hidangkan. Siap untuk dihidang.

No comments:

Post a Comment

google.com, pub-5229426821154127, DIRECT, f08c47fec0942fa0