Bahan-bahannya:-
250 g mentega
220 g gula halus
1 biji telur ayam segar
Sedikit esen vanila
250 g keju cheddar – diparut halus
300 g tepung gandum
160 g tepung jagung
1 biji kuning telur - untuk sapuan
Cara-cara
Membuatnya:-
1.
Di dalam bekas adunan, masukkan mentega dan gula
halus, pukul hingga kembang.
2.
Selepas itu, masukkan telur dan esen vanila.
Pukul sehingga sebati.
3.
Masukkan keju cheddar yang sudah diparut halus. Ratakan.
4.
Kemudian masukkan tepung gandum dan tepung
jagung. Gaul hingga sebati.
5.
Bila telah sebati, canaikan adunan dan terapkan
mengikut acuan kesukaan anda.
6.
Sapukan kuning telur di atas biskut, taburkan
sedikit keju parut dan bakar biskut sehingga masak di dalam ketuhar yang sudah
dipanaskan pada suhu 170°C selama 20-25 minit hingga menjadi kekuningan.
No comments:
Post a Comment