Saturday, May 18, 2002

TALAM PISANG



Bahan-bahannya:-

10 biji pisang masak - lecek
2 gelas tepung gandum
1 cawan gula melaka
2 senduk gula
2 biji telur ayam segar
1 cawan kelapa parut putih
1 ½ cawan santan
½ sudu kecil garam

Cara-cara Membuatnya:-


1.                   Panaskan kukusan dan leset minyak pada loyang.
2.                   Gaul pisang, gula melaka, gula, telur dan kelapa parut.
3.                   Masukkan tepung (asingkan satu sudu) ke dalam adunan tadi dan kacau hingga sebati.
4.                   Masukkan ke dalam loyang dan kukus hingga masak.
5.                Satukan santan dengan satu sudu tepung dan garam. Tuang ke atas adunan pisang tadi dan kukuskan semula hingga masak. Siap untuk dihidang.

No comments:

Post a Comment

google.com, pub-5229426821154127, DIRECT, f08c47fec0942fa0