Saturday, June 1, 2002

RESEPI PUDING SUHUN

Bahan-bahannya:

100 gm suhun
1/2 cawan sagu
1/2 cawan pati santan
1 tin susu cair
4 sudu besar gula halus
3 biji telur ayam
2 sudu besar tepung kastard
1/2 sudu kecil garam
Esen vanilla

Cara-cara Membuatnya:

1.   Rendam suhun dalam air hingga kembang dan ditoskan.
2.   Masukkan suhun ke dalam acuan.
3.   Basahkan biji sagu dengan air dan letakkan kedalam acuan bersama suhun.
4.   Masukkan pati santan dan kukuskan sekejap.
5.   Sementara itu bancuh telur, gula, susu cair, tepung kastard dan bubuh esen vanilla sedikit. Kacau rata dan tambahkan kedalam acuan.
6.  Teruskan mengukus lagi hingga pudin masak.
7.  Hidang.

1 comment:

google.com, pub-5229426821154127, DIRECT, f08c47fec0942fa0