Bahan-bahannya:-
1 ½ cawan tepung gandum
2 sudu tepung beras
2 sudu tepung jagung
¾ cawan gula
3 cawan santan
1 sudu kecil garam
Untuk lapisan A :
½ cawan air
1 sudu pes keladi
pewarna ungu
Untuk lapisan B:
½ cawan keladi parut
½ cawan air
Cara-cara Membuatnya:
1. Panaskan
kukusan.
2. Gaul
semua bahan kecuali bahan untuk lapisan dan tapis.
3. Bahagikan
adunan pada 2 bahagian.
4. Masukkan
bahan A dalam bahagian 1.
5. Masukkan
bahan B dalam bahagian 2.
6. Leset
loyang dengan minyak.
7. Masukkan
1 cawan adunan bahan A ke dalam loyang dan kukus selama 3 minit.
8. Lapiskan
1 cawan adunan bahan B dan kukus lagi selama 3 minit.
9. Ulangi
langkah 7 dan 8 sehingga adunan habis.
10. Sejukkan
dan potong. Siap untuk dihidang.
No comments:
Post a Comment