Bahan-bahannya:
37.5 gm agar-agar
4 sudu besar tepung kastard
8 sudu besar tepung jagung
1 tin susu cair Ideal
8 cawan air
2 cawan gula
1/2 cawan serbuk koko
2 biji telur ayam
2 sudu besar margerin
Sedikit garam
Esen vanilla
Cara-cara
Membuatnya:
1. Agar-agar
dimasak hingga larut dan bubuh gula hingga larut.
2. Angkat dan
tapiskan.
3. Telur dipukul
hingga kembang, bubuh susu, tepung jagung, tepung kastard dan garam.
4. Tuang kedalam
agar-agar dan kacau di atas api hingga likat.
5. Masukkan
margerin dan vanilla, kacau rata-rata dan angkat dari dapur.
6. Bahagikan
kepada 2 bahagian. Bahagian satu dibubuh sedikit warna kuning dan satu lagi
ditambah serbuk koko.
7. Masukkan selang
seli antara warna kuning dan koko. Biarkan sejuk. Potong dan hidangkan.
No comments:
Post a Comment