Bahan-bahan untuk lapis bawah:
3
cawan beras pulut
3
cawan santan cair
½ sudu
kecil garam
Untuk lapis bawah:
1.
Gaul rata semua bahan.
2.
Leset minyak pada
loyang. Masukkan pulut ke dalam loyang dan kukus sehingga masak.
3.
Tekan padat pulut yang
telah masak tadi.
Bahan-bahan untuk lapis atas:
4
cawan santan pekat
1
cawan gula perang
1
cawan durian
½
cawan tepung gandum
½
cawan tepung jagung atau tepung kastad
1 sudu
gula pasir
1 sudu
kecil garam
Cara-Cara Membuatnya:-
1.
Gaul semua bahan dan
tapis.
2.
Tuangkan perlahan-lahan
atas pulut tadi.
3.
Kukuskan lebih kurang
½ jam.
4.
Sejukkan dahulu baru
potong. Sedia untuk dihidangkan
No comments:
Post a Comment