Tuesday, September 13, 2005

KUIH LAPIS COKLAT JAGUNG


Bahan-bahannya:-

2 cawan tepung gandum
2 sudu tepung beras
2 sudu tepung kastad
¾ cawan gula
4 cawan santan
1 sudu kecil garam
½ cawan isi jagung - gaul bersama ½ cawan air
1 sudu serbuk coklat - bancuh dengan ½ cawan air suam

Cara-cara membuatnya:


1.                   Panaskan kukusan.
2.                   Gaul semua tepung, gula dan santan. Tapis.
3.                   Bahagikan adunan kepada 2 bahagian.
4.                   Masukkan jagung dalam bahagian 1 dan gaul rata.
5.                   Masukkan coklat dalam bahagian 1 dan gaul rata.
6.                   Leset loyang dengan minyak masak.
7.                   Masuk 1 senduk adunan koko dan kukus selama 3 minit.
8.                   Lapiskan 1 senduk adunan jagung dan kukus semula selama 3 minit.
9.                   Ulangi langkah 7 dan 8 sehingga adunan habis.
10.               Sejukkan dan potong. Siap untuk dihidang.


No comments:

Post a Comment

google.com, pub-5229426821154127, DIRECT, f08c47fec0942fa0