Saturday, May 2, 2015

SIPUT PEPAHAT CELUP TEPUNG


 Bahan-bahannya:-

1 kilogram siput pepahat – direbus bersama sebatang serai dan sedikit garam
2 biji telur ayam
150 gram tepung jagung
1 sudu Maggi Seasoning
Minyak masak untuk menggoreng
Untuk cicah – Sos Cili atau Sos Thai

Cara-cara Membuatnya:-

1.       Tanggalkan kulit dan ambil isi siput pepahat.
2.       Isi siput pepahat di perap dengan telur dan Maggi Seasoning.
3.       Salut isi siput pepahat dengan tepung jagung.
4.       Panaskan minyak dan goreng hingga kuning keemasan.
5.       Angkat dan sejat di atas tisu. Siap untuk dihidangkan.
6.       Sedap dimakan bersama sos cili atau sos Thai.

No comments:

Post a Comment

google.com, pub-5229426821154127, DIRECT, f08c47fec0942fa0